Çeçenistan Caddesi No:81/D Meram/KONYA Tel: (332) 321 0606
Konya Sürücü Kursu

A MOTOSİKLET EHLİYETİ

A MOTOSİKLET EHLİYETİ ALMA ŞARTLARI; A Motosiklet Ehliyeti ( Tüm Motosiklet Türlerini Kullanabilir )2918 sayılı Trafik Kanununa göre A sınıfı ehliyet alabilmek için;

daha önce A2 ehliyeti olanlar için;

en az 19 yaşını bitirip 20'den gün almak ve en az 2 yıldır A2 ehliyetine sahip olmak,

daha önce A2 ehliyeti olmayanlar için 24 yaşında olmak gerekmektedir.

Temel eğitim olarak önce adayın bisiklet kullanmayı bilmesi veya öğrenmesi gerekiyor.

A sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Direk A ehliyet alacak sürücü adayları trafik, araç tekniği,trafik adabı ve ilkyardım dersi sorularından oluşan 50 soruluk teorik sınava tabi tutulur.

A Motosiklet ehliyetine sahip olanlar M - A1 ve A2 ehliyeti gerektiren tüm araçları kullanabilirler

A Motosiklet ehliyeti geçerlilik süresi 10 yıldır.

Yönetmeliğe göre en az ilkokul mezunu olmak yeterlidir.

Başarılı olanlar direksiyon sınavına tabi tutulur. 01 Ocak 2016'da yayınlanan yönetmeliğe göre; daha önce farklı grupta ehliyeti olup fark sınavına girecek adaylar ise sadece direksiyon sınavına tabi tutulur. A ehliyet direksiyon sınavı yeni sınav sistemine göre 35 dk sürmektedir. Sınava girece her adaya sınavdan önce randevu verilmektedir. Verilen direksiyon sınavı randevusuna zamanında gelmeyen adaylar kesinlikle sınava katılamazlar. Adaylar ilk önce 20 cm genişliğinde 8-10 metre uzunluğunda platform üzerinde motoru sürüp dubaların içinden slalom, sekiz çizme, engelden kaçma ve ani firen yaptıktan sonra platormu tamamlarlar.

BAŞLANGIÇ EĞİTİMLERİ

Günlük kontroller : Motosikletin önemli bir parçasında ya da sisteminde sorun olmaması ve kazaya neden olabilecek tehlikeli durumları ortadan kaldırmak, sorunsuz ve güvenli sürüşler yapabilmek adına motosikleti düzenli olarak kontrol etme alışkanlığını kazanmaktır (Yakıt, yağ, tekerlekler, zincir, motor, frenler, debriyaj, akü ve far, stop lambası ve sinyaller gibi elektrik aksamının kontrol edilmesi).

Motosikleti tanıma / kullanabilme : Güvenli bir sürüşün en önemli noktalarından biri de motor çalışmıyor iken motosikleti tanıyıp kullanabilmektir (Motosikleti dengede tutabilmek, rahatlıkla motosiklete binip inebilmek, kolay bir şekilde ileri-geri hareket ettirebilmek, motosikleti doğru bir şekilde orta ya da yan sehpaya alıp orta ya da yan sehpadan rahatlıkla indirebilmek) gibi.

Sürüş pozisyonu : Motosiklet, sürücü ile motorun bir bütün olarak çalıştığı ve bu ikisi arasında iyi bir denge kurulması gereken bir araçtır. Bu sebeple, sürüş pozisyonu önemlidir. Sürüş pozisyonunu 2 şekilde ele alabiliriz: Doğru inme-binme ve doğru sürüş. Çalıştırma ve durdurmanın amacı nedir: Motoru doğru sırayla çalıştırıp güvenli bir şekilde durdurmaktır.

Viraj dönme : Doğru sürüş pozisyonu ve görüş açısıyla birlikte doğru zamanda sorunsuz vites değiştirme ve doğru zamanda yavaşlayıp virajı geçebilmeyi öğrenmektir.

Frenleme : Motosikletin ön ve arka frenlerinin doğru ve etkili bir şekilde kullanılması.

Slalom turlarının amacı : Katılımcıların, slalom turu boyunca gazı doğru kullanması, ön ve arka freni doğru uygulaması, doğru sürüş pozisyonunu koruması ve parkurda uygun hızda ilerlemesini sağlamak.

Platformdan Geçme : Ehliyet sınavında istenen 20 cm genişliğinde, 5 cm yüksekliğinde ve 8 metre boyundaki platforma 2 viteste, orta hızda girmek, ileriye bakmak, platformdan çıkıldığında tekrar girmemeye çalışmak önemlidir.

A Motosiklet ehliyeti alamayacak kişiler :

İlgili yaş haddini doldurmamış olanlar T.C. kanunlarında belirtilen suçlardan dolayı hüküm giymiş olanlar Sağlık raporu yetersiz olanlar yada sağlık durumunu belgeleyemeyenler Mezuniyet durumlarını belgeleyemeyenler

Hizmetlerimiz

A SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ

Yaş şartı : 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Geçerlilik süresi : 10 yılın ardından yenilenmesi gerekmektedir.

B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ

Yaş şartı : 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Geçerlilik süresi : 10 yılın ardından yenilenmesi gerekmektedir.

B OTOMATİK SÜRÜCÜ BELGESİ

Yaş şartı : 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Geçerlilik süresi : 10 yılın ardından yenilenmesi gerekmektedir.

ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ

İsterseniz OTOMATİK, İsterseniz MANUEL araçlarımızla güvenli direksiyon eğitimi vermekteyiz.

SONUÇ BAŞARI İSE TERCİH BAŞARI

YOL TARİFİ

WHATSAPP

ARA